06 8399 5171 (Harm) info@burgerberaadacademie.nl
G1000 logo met wolk

Door burgers voor burgers

Het G1000 Burgerberaad; Een plek waar we samen bepalen wat we belangrijk vinden voor onze wijk, ons dorp, onze stad onze provincie of ons land.

Aanmelden G1000HelvoirtG1000Academy

Wie we zijn

Stichting G1000.nu door en voor burgers.

Wij zijn een onafhankelijke stichting opgericht door betrokken burgers. Wij vinden het belangrijk dat inwoners zelf beslissen over wat er gebeurt in hun land stad of dorp. Wij zien het G1000 burgerberaad als een middel om dat te bereiken.

Het G1000 burgerberaad bestaat uit een proces dat zich in de loop van de jaren verder heeft ontwikkeld. We bouwen op ruim 8 jaar ervaring en de betrokkenheid van meer dan 12.000 gelote burgers.

Kort gezegd geven wij gelote burgers zeggenschap doormiddel van dialoog. Tijd voor een goed gesprek!

Wat deelnemers zeggen

 

  Wat we jou bieden

Onafhankelijke organisatie

Wij zijn een onafhankelijke organisatie door en voor burgers. Dit betekent dat wij geen overheidsorganisatie zijn, maar een onafhankelijke stichting. Wij bemoeien ons niet met de inhoud. Ook hebbben we als organisatie geen belang in welke uitkomst dan ook. Voor ons is het belangrijk dat het proces goed verloopt. Neem contact met ons op

Stichting G1000.nu heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). 

w

Burgerberaad, zeggenschap door dialoog

Als stichting faciliteren wij de bijeenkomsten en voeren we de praktische organisatie van het burgerberaad uit. Dat alles in cocreatie met de initiatiefnemer. We bieden zeggenschap voor ‘de hele gemeenschap’ (bevolking). Gelote inwoners maken in het burgerberaad samen met de overheid en werkgevers beslissingen over belangrijke thema’s. Voorbeeldprojecten

Kennis en ervaring

G1000 organiseert niet alleen burgerberaden, maar deelt ook kennis doormiddel van:

Netwerk

G1000 werkt met diverse andere professionals samen om de impact van burgerberaden te vergroten. Ook zijn we betrokken bij een internationaal netwerk Democracy R&D dat wereldwijd burgerberaden verder brengt. 

Meer achtergrondinformatie

G1000.nu in het kort

Totstandkoming Centrumvisie Heerenveen met G1000Burgerberaad

Katrien Termeer over het G1000 Burgerberaad

Wat onze droom is

Onze droom is een samenleving waarin we samen bepalen wat we belangrijk vinden. Niet door één keer in de vier jaar naar de stembus te gaan. Maar door regelmatig samen het gesprek aan te gaan, tot voorstellen te komen en samen een besluit te nemen. Zo nemen we samen verantwoordelijkheid voor ons land, onze stad, dorp of wijk.

Zou jij ook een G1000 Burgerberaad in jouw gemeente willen organiseren? Neem contact met ons op.

G1000 Burgerberaden

In een goed georganiseerde burgerberaad krijgen alle stemmen de ruimte. Door met elkaar in gesprek te gaan en een zorgvuldig proces te doorlopen komen we tot constructieve en bruikbare oplossingen. In de afgelopen jaren hebben wij het G1000 Burgerberaad zorgvuldig doorontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en feedback van de deelnemers. Je leest hier meer over het volledige burgerberaad volgens de G1000 filosofie.

Tijd voor een goed gesprek!

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over de G1000? Download hier ons G1000Handboek. Of neem eens een kijkje bij de G1000Academy of G1000University. Hou ook onze agenda in de gaten wanneer er weer een webinar plaats vindt dat je kunt volgen. Wil je verder op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal 6 maal per jaar een bericht van ons in je inbox.
[mc4wp_form id="117697"]
Nieuws

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

[mc4wp_form id="117697"]
Ons team

Contact

Nieuwsbrief?

13 + 10 =

Meer informatie over de stichting vind je hier.