06 8399 5171 (Harm) info@burgerberaadacademie.nl

STARTGARANTIE! training van 18 en 19 januari 2024

TRAINING BURGERBERAAD / MACHTSVRIJE DIALOOG VOOR GESPREKSBEGELEIDERS/FACILITATOREN EN PARTICIPATIEPROFESSIONALS/AMBTENAREN

Een training in het begeleiden van de machtsvrije dialoog in een burgerberaad en andere participatietrajecten. Met praktijkmoment!
Aanmelden via deelnemen.nu

 Wat is het aanbod

Groepsdynamiek in participatietrajecten en burgerberaden
In deze training leer je over de groepsdynamieken die in participatietrajecten zoals het burgerberaad ontstaan. Tijdens deze training behandelen we specifieke casussen over de dynamiek binnen G1000 burgerberaden en andere vormen van ‘het goede gesprek’. Welke interventies hebben in de 9,5 jaar van G1000 tot de beste resultaten geleid voor het proces en welke zijn bruikbaar voor andere participatietrajecten?

Creëren van zelfsturing en eigenaarschap
Verder besteden we aandacht aan de spelregels voor een machtsvrije dialoog. En krijg je antwoorden op vragen als: Hoe zorg je ervoor dat het eigenaarschap bij de deelnemers blijft liggen, dat er zelfsturende groepen ontstaan en dat er een veilig klimaat ontstaat waarin de deelnemers zich vrij voelen om zich uit te spreken? Wat betekent dit alles voor jouw rol als facilitator van deze gesprekken?

In de training besteden we onder andere aandacht aan welke interventies je kunt doen, maar ook welke je misschien wel moet laten. Je bespreekt casussen en doet ook ervaring op als facilitator in een van de lopende burgerberaden.

Reflectie
Daarnaast ga je ook met  jezelf aan de slag en reflecteert op je eigen handelen en welk effect dat heeft op de groep.

Voor wie is het

Trainers, teamcoaches, begeleiders van groepsgesprekken en participatieprofessionals/ ambtenaren die zich voor willen bereiden op de begeleiding van groepen burgers in een burgerberaad of ander participatieproces.

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. 

Wanneer

Donderdag 18 januari 2024 14.00 uur tot en met
vrijdag 19 januari 2024 16.00 uur.

Terugkomdag:
Vrijdag 12 april 2024 van 13.00 uur tot 16.00 uur.

1 stageavond of -middag in maart/april in afstemming

Kosten 

De kosten bedragen 1.250 euro, exclusief btw, inclusief diner, overnachting, ontbijt en lunch op vrijdag.

De locatie

De training vindt plaats in Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, Amersfoort, in een prachtige groene omgeving. 

Overnachten
De locatie beschikt over comfortabele hotelkamers. Om het maximale uit jouw training te halen is deze standaard in het programma opgenomen.

Aanmelden

Geef je interesse aan via het aanmeldformulier. Een van onze trainers neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een nadere kennismaking. Na dit gesprek maken we je inschrijving definitief.

 

De trainers

In deze training deelt Mirjam de Pagter haar jarenlange ervaring met groepsprocessen in een burgerberaad. Zij deelt de succesfactoren van een burgerberaad. Ook waar het wel eens misgaat en wat de terugkerende patronen in een burgerberaad, maar ook in andere zelfsturende teams zijn. 

Mirjam geeft deze training samen met Wendy van Ulden, die inmiddels diverse burgerberaden heeft gefaciliteerd en de facilitatorenpool van de Stichting G1000 begeleidt. Daarnaast is zij een ervaren teamcoach en weet veel van groepsdynamiek. 

w

Leren, toepassen en reflecteren

Naast meer informatie over het burgerberaad komen diverse werkmethodes aan bod. Maar je krijgt ook de kans om meteen het geleerde in de praktijk te brengen. Dat doen we door eerst te oefenen tijdens de training en daarna als facilitator tijdens een burgerberaad. Hierin merk je welk effect een interventie heeft op de groep, en leer je jezelf als facilitator nog beter kennen. Samen reflecteren we op jouw ervaringen. Dit doen we tijdens de terugkomdag waar we een gezamenlijke intervisie hebben.

De opzet van de training

Deel 1 (1,5 dag):

  • Achtergrondinformatie over een burgerberaad
  • Het hoe en wat van groepsvorming
  • Werkvormen om de samenwerking te bevorderen. Ook behandelen we casussen.

Deel 2: Je kennis in de praktijk toepassen bij een burgerberaad. Hierin merk je welk effect een interventie heeft op de groep, en leer je jezelf als facilitator nog beter kennen.

Deel 3: terugkommiddag / intervisie waarin je je eigen leermomenten bespreekt.

Voor meer informatie neem contact op met info@burgerberaadacademie.nl

Trainers

De begeleiding van het programma is in handen van twee ervaren coaches, die al jaren burgerberaden in Nederland begeleiden:

Trainers facilitatoren

Mirjam de Pagter

Oprichter Burgerberaad Academie, Senior trainer

Moderator / senior adviseur burgerberaden G1000

Trainers facilitatoren

Wendy van Ulden

Trainer groepsdynamiek, adviseur

Begeleiding facilitatorenpool gespecialiseerd in burgerberaden

Aanmelding 

  • Geef je interesse aan via het aanmeldformulier. 
  • Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van de trainers om de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Daarna maken we je aanmelding definitief.