06 8399 5171 (Harm) info@burgerberaadacademie.nl

MASTERCLASS BURGERBERAAD VOOR BESTUURDERS

Een intensieve kennismaking met het burgerberaad voor bestuurders en adviseurs.

 

Aanmelden via deelnemen.nu

Masterclass Burgerberaad voor bestuurders

‘Is een burgerberaad iets voor mijn gemeente of Provincie?’ – ‘Zo ja, hoe ga ik het dan verstandig en effectief inzetten?’ – ‘Een burgerberaad, wat hangt mij boven het hoofd?’ – ‘Hoe kan ik de ruimte voor een burgerberaad zo goed mogelijk benutten?’ -‘Hoe kan ik er effectief mee aan de slag?’

Wat is het aanbod

In deze masterclass duiken we diep in de wereld van het burgerberaad. Wat vraagt het van jou als bestuurder? Hoe werkt het, wat zijn de valkuilen, wat is de potentie en binnen welke marges kan je er veilig mee aan de slag? Afhankelijk van jouw behoefte is deze masterclass een tot twee dagdelen.

Tijdens de masterclass delen we wetenschappelijke inzichten en de ervaringen met een groot aantal burgerberaden in Nederland en daarbuiten.

Voor wie is het

Als één van bovenstaande vragen zich aandient en je naar mogelijkheden zoekt om hierover met andere bestuurders en adviseurs van gedachten te wisselen, dan is deze masterclass voor jou! Onder leiding van Marcel Boogers en Harm van Dijk en met input van ervaringsdeskundigen uit het bestuur neem je een duik in het burgerberaad. Zodat je op zo kort mogelijke termijn ‘up to date’ bent over het onderwerp en dit de goede kant op kunt sturen.

Data 

De masterclass wordt op maat gemaakt. En vindt plaats op een door jou gekozen datum op locatie. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van de trainers om de verwachtingen op elkaar af te stemmen. 

Kosten 

De kosten zijn op aanvraag.

 

 

Visie

Het Burgerberaad, een geweldige manier om zeggenschap te delen met burgers! 

Je kunt een burgerberaad natuurlijk opvatten als een handige manier om te weten te komen hoe burgers over een bepaald onderwerp denken. Maar is een focusgroep dan niet veel makkelijker? En goedkoper? Een burgerberaad is veel meer dan dat!

Als willekeurige gelote burgers uit jouw gemeenschap met elkaar in gesprek gaan over wat zij belangrijk vinden, bouwen zij samen aan de gemeenschap. Als zij zelf de regie mogen voeren over het gesprek dan leveren ze niet alleen input voor jouw beleidsproces, maar gaan dan ook actief bijdragen aan de oplossing van het vraagstuk, aan hun gezamenlijke toekomst en creëren zo een hechtere gemeenschap.

Op die manier worden de uitkomsten van het burgerberaad niet alleen serieus genomen door politici en beleidsmakers, maar ook door de burgers zelf.

De masterclass laat zien welke keuzes jij hebt als bestuurder, wat dit van jou vraagt en hoe jouw houding het proces en de uitkomsten beïnvloedt. Zowel voorafgaand, tijdens als na afloop van het burgerberaad.

Begeleiding Masterclass

De begeleiding van het programma is in handen van twee ervaren docenten met kennis van zaken:

Docenten Masterclass

Docenten Masterclass

Harm van Dijk

Oprichter Burgerberaad Academie, initiatiefnemer (G1000) Burgerberaad in Nederland

Initiatiefnemer van het G1000 Burgerberaad in Nederland / Oprichter Burgerberaad Academie

Docenten Masterclass

Marcel Boogers

Gastdocent | Bijzonder hoogleraar Democratie en Transitie

Bijzonder hoogleraar Democratie en Transitie bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Aanmelding 

  • Aanmelding kan via het aanmeldformulier. Deze aanmelding is nog vrijblijvend.
  • Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van de trainers om de verwachtingen op elkaar af te stemmen.